Selamat tahun baru Islam
11:15 AM | Author: MUHAMMAD LABIB ABD JALIL

Selamat menyambut tahun baru hijrah 1431. Semoga kedatangan tahun baru hijrah dapat memberikan faedah dan pengertian yang bermakna dalam hidup kita supaya kita semua menjadi hamba yang bertakwa kepada Allah swt.

إن أكرمكم عند ألله أتقاكم

“ Sesungguhnya yang paling mulia dikalangan kamu di sisi ALLAH adalah orang yang paling bertaqwa “ Suruh Al Hujurat Ayat 13.

Marilah kita sentiasa mentajdidkan niat kita agar kita menjadi manusia yang cemerlang dan berguna kepada keluarga, masyarakat dan Islam. Bukan menjadi insan yang suka menjadi duri dalam daging yang suka memusnahkan kehidupan sesama Islam. Kerana setiap apa yang kita lakukan akan disoal diakhirat kelak. Firman Allah swt:

وابتغ فيمآ ء آتاك الله الدار الأخرة ولا تنس نصيبك من الدنيا

Maksudnya “ Dan carilah dengan apa yang telah ALLAH datangkan untuk kehidupan Akhirat dan jangan kamu lupa nasib kamu daripada dunia “ Surah Al Qasos ayat 77.Selamat menyambut tahun baru Islam

Dari:

Muhammad Labib B. Abd Jalil

Nur Asyikin Bt Abdul Hamid

|
This entry was posted on 11:15 AM and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 comments: